سوء‌‌تغذیه یک معضل جهانی نشأت گرفته از عوامل محیطی، اقتصادی و بهداشتی است که هم اکنون میلیاردها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر آن قرار دارند. گرچه سوء‌‌تغذیه یا به عبارتی ناامنی غذایی، به شرایطی ناشی از کمبود مواد مغذی اطلاق می‌‌شود اما گاهی در برخی جوامع، به دنبال تغذیه‌‌ی بیش از حد نیز رخ می‌‌دهد و بنا به تعریف مدرن با مصرف بیش از حد کالری یا چربی نیز اتفاق می‌‌افتد. در چنین شرایطی است که این قشر دچار اضافه وزن یا چاقی شده و موادغذایی سرخ شده و شیرین، جایگزین ویتامین و موادمعدنی در رژیم غذایی آن‌ها می‌‌شود. درحقیقت، اصطلاح سوء‌‌تغذیه نوعی خروج از حالت تعادل است که در گذشته کمبود مواد غذایی را در بر می‌‌گرفت اما امروزه جایگزینیِ ریزمغذی‌‌های مفید با قند و چربی برای تامین انرژیِ مورد نیاز نیز، چاقی و سوءتغذیه اطلاق می‌‌شود.

این درحالی است که طی غربالگری قشر آسیب‌‌پذیر و بررسی شاخص توده‌‌ی بدنی، دیده شده افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، در مقایسه با جمعیتِ با وزن طبیعی، سطح کمتری از ویتامین‌‌ها و مواد معدنی در خون خود دارند. همچنین تحقیقات گویای آن است که میزان ویتامین‌‌آ و ویتامین‌‌ای خون در افراد چاق ۲ تا ۱۰ درصد کمتر از افرادی است که وزن طبیعی دارند که این مسئله باعث تغییر متابولیسم شده و احتمال بیماری قلبی و دیابت نوع‌‌دو را در آن‌ها افزایش می‌‌دهد.

اینجاست که یکی از دغدغه‌‌های اصلی برای مقابله باسوء‌‌تغذیه‌‌ی قشر آسیب‌‌پذیر، مداخلات تغذیه‌‌ای به ویژه از سنین کم بوده تا بتوان مانع تغییرات متابولیسم و به دنبال آن بیماری‌‌های مزمن شد؛ چرا که پرورش نسلی هوشیار و تندرست، علاوه بر انرژی، نیازمند تامین ریزمغذی‌‌های مورد نیاز بدن است.

دکتر احمد قاسم
مدیرعامل انجمن مقابله با گرسنگی

مطالب اخیر

پیام بگذارید

انجمن خیریه مقابله با گرسنگی با مجوز وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و بر اساس هماهنگی های انجام شده با سایـــر نهادهـــای مرتبط با شمــاره مجوز 36221 و شماره ثبت 33972 فعالیت خود را بر مقابله فراگیر با تمامی ابعاد گرسنـــگی و ســـوتغذیه استـــوار نموده است.

کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به انجمن مقابله با گرسنگی می‌باشد.